Lifewaves Aeon-plaster på højre hånd.

Start på kur med Corsentials

For tre dage siden fik en stor kasse overrakt af en af DHL-s chauffører. Det var en kasse fra Irland indeholdende nogle kosttilskud fra et firma ved navn LifeWave. Det ene af dem havde jeg prøvet før og har et afslappet forhold til, men det stod noget anderledes til med produktet Corsentials, som LifeWave markedsfører som et komplet system, hvorfor det er en letanvendelig, revolutionerende tilgang til sprudlende sundhed. Egentlig føler jeg mig ikke synderligt syg, men siden så mange i min omgangskreds indtager det, lod jeg mig også overbevise til at hoppe med på vognen.

Corsentials består af tre ting — et vandopløseligt pulver (leveret i små pølseformede indpakninger), nogle dråber og plastre. Pulveret, som går under betegnelsen Theta Activate har colostrum som hovedingrediens. Colostrum er de gamle latineres betegnelse for den første modermælk eller råmælk, altså den første mælk, kvinden producerer lige efter fødslen; den er så kradsbørstig, at man normalt ikke giver den til det nyfødte barn, men venter, til at mælken er løbet til. Men voksne kan åbenbart godt tåle den første mælk. Pulveret med colostrummet, som ikke indeholder sødemidler eller andre kunstige tilsætningsstoffer, hældes i en halv liter vand og tilsættes 23 af dråberne. Man lader blandingen stå og opslæmmes i nogle minutter, hvorefter man rører rundt for at opløse det sidste af pulveret. Væsken har en farve og konsistens lidt ligesom en Fanta eller Mirinda — gullig og uigennemsigtig. Oplevelsen af smagen første gang var mærkelig — på en gang syrlig og sødlig som forbilledet Fanta/Mirinda, og med en anelse animalsk smag over sig, som et pift af rå æggehvide. Jep, det smager tydeligt nok af det, som det i virkeligheden er. Og ned må det jo.

Siden monterede jeg et plaster. Et plaster skulle holde en dag, er mest aktivt i de første 12 timer, og på pakken rådes man til at bruge 5-7 plastre om ugen. Ikke desto mindre er de faldet af hver eneste dag. Jeg lever nok for aktivt og for vådt til, at de kan holde. Der er hedebølge her i disse sidste dage af august 2016, og som så mange andre silkeborgensere må jeg svale mig hver dag i Almind Sø eller en af Søhøjlandets andre søer. Så plasterskiftet følger naturligt efter en badetur.

LifeWave er især kendt for sine plastre, fordi de under de olympiske lege i 2008 i Beijing kunne ses på USAs sportsfolks kroppe. Straks blev sportsfolkene og plastrene underlagt den olympiske dopingkontrol, men selv om idrætsfolkene klæbede plastrene på kroppen for at nyde deres præstationsfremmende virkning, slap de for videre tiltale. Sagen er, at doping består i at indtage ulovlige substanser, og plastrene afgiver lige præcis ingen substanser. Mærkeligt, ikke? Men plastrene skulle virke ved hjælp af en kombination af kroppens egen varme, som så aktiverer et sæt af nogle reagenser inden i plastrene, der afgiver lys i forskellige bølgelængder ind mod huden; til hvert sæt af bølgelængder svarer en særlig virkning på kroppen. Plasteret skal monteres over et af kroppens akupunktur-punkter (punkter på energibanerne). Man veksler plads fra dag til dag.

Hvis nogen finder det langhåret, er de velkomne. Jeg hører selv til skeptikerne, men nogle gange skal man overvinde sin skepsis og bare flyde med. Der skulle jo ikke være nogle skade at få ved at bruge dem.

Ifølge vejledningen skulle første plaster monteres på brystbenet lige over solar plexus. Det gik ikke så godt, for som så mange andre mænd har jeg hår på brystet, og det røg hurtigt af igen. Jeg måtte ned på apoteket for at købe et ekstra plaster til at sætte uden på plasteret. Det holdt så til næste morgen, hvor jeg passende kunne klæbe et til plaster på, nu i nakken, som er mindre behåret — her plejer jeg at barbere mig. I går var det på foden og i dag på min højre hånd, som jeg for en sikkerheds skyld havde barberet.

Og virkningen? Tja, Y-Age Aeon-plasteret anprises med ord om, at der er klinisk bevis for, at det reducerer stress i kroppen; klinisk bevis for, t det begrænser inflammation; bidrager til at reducere forekomsten af fine linjer og rynker (det sidste forudsat at man bruger det sammen med plastrene Y-Age Glutathione og Y-Age Camosine), mens Theta One (råmælken) er en naturlig kilde til IgG (immunoglobulin G), B6-vitamin bidrager til regulering af hormonaktiviteten; B6-vitamin hjælper immunsystemet med fungere normalt og endelig dråberne Theta Activate øger cellernes forbrænding, øger kroppens optagelse af næringsstoffer, med kisel, som er et naturligt forekommende mineral i kroppen, som er nødvendigt for at holde bindevæv, hår, negle og hud sunde..

Men virkningen på mig? Det skulle være et produkt, som først udfolder sit fulde potentiale efter op til 3 måneders regelmæssig brug (svarende til indholdet af den kasse, som jeg fik), så der er god tid. Men et par ting var tydelige:

  1. De første to nætter, mens plasteret sad på overkroppen, havde jeg store problemer med at falde i søvn. Jeg må tilstå, at jeg havde drukket en lille kop kaffe i løbet af begge aftener, men kaffe i så små mængder plejer ikke påvirke mit sovehjerte. Efter et par timers venden og drejen steg jeg op og tog mig en halv kodimagnyl og kunne falde i søvn efter højst en halv time.
  2. Da jeg i går stod på badevægten, skete der noget besynderligt. Min badevægt viser både kroppens vægt, fedt-, væske-, muskel- og knoglemasse, men den gik i kludder med vejningen, så jeg måtte veje mig nogle flere gange. Hver gang, jeg stillede mig op til ny måling, viste vægten 0,1% øgning af muskelmassen i forhold til før. Selv om jeg målte mig på fastende hjerte, og dermed uden Theta One i kroppen, skete denne forskydning for mine egne måbende øjne.
  3. Under en yogaøvelse på andendagen af kuren blev jeg i stand til at få lårene op i en halv lotus. Det lyder måske ikke af meget, men jeg har på grund af gigt opstået i februar 2016 ikke kunnet vride benene særligt meget rundt, og faktisk var det flere år siden, at jeg havde dristet mig ned i en halv lotusstilling. Den hele lotusstilling har jeg ikke siddet i siden starten af 1990-erne.

Man kan bortforklare alle tre hændelser, og jeg prøver gerne; det kunne være kaffens skyld, badevægten kunne jo være defekt, og yoga har jeg trods alt intensiveret på det seneste. Men hvorfor lige nu og ellers aldrig før?

Det bliver spændende at berette om de yderligere virkninger.

Henvisninger

2 thoughts on “Start på kur med Corsentials

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *